Asistent/ka Nebo Odborný/á Asistent/ka Se
Jsme moderní univerzita, vyučujeme a zkoumáme zemědělství, lesnictví, ekonomické a technické obory v regionálních i mezinárodních souvislostech. Od roku 2018 jsme držitelem ocenění HR Excellence in Research Award za rozvoj péče o zaměstnance, které nám jako první české vysoké škole udělila Evropská komise.
**Asistent/ka nebo Odborný/á asistent/ka se sladařskopivovarským zaměřením**:
**Akademická pozice na Ústavu technologie potravin, Agronomická fakulta**
Hledáme kolegu nebo kolegyni k rozšíření týmu akademických pracovníků, kteří se zabývají aplikovaným výzkumem, praktickou formou výuky, pro spolupráci s firmami ve vývoji potravinářských aplikovaných výstupů s perspektivním ekonomickým dopadem na společnost, nebo jiným než ekonomickým dopadem. Ústav technologie potravin má k dispozici poloprovozní laboratoř, mj. mikrosladovnu a minipivovar, a řadu pracovníků, kteří ovládají jak technologie zpracování potravin, tak pro potravinářství nezbytné analytické metody. Zároveň máme přehled o trendech ve vývoji nových postupů a produktů. Toto je základ, který nám umožňuje kombinovat atributy akademického pracovníka a specialisty, který má blízko ke komercionalizaci a praktické výrobě.
Více na: foodtechmendelu.cz
**Oblast výzkumu: Nové a moderní trendy v potravinářských technologiích se zaměřením na zpracování surovin, výrobu potravin rostlinného původu a zejména pivovarnictví a sladařství. Zaměření na vývoj potravin s vysokou přidanou hodnotou - funkční potraviny.**
**Jaká bude Vaše náplň práce?**
- výuka předmětů tematicky zaměřených na zpracování rostlinných produktů, pivovarství a sladařství a rostlinné a mikrobiální biotechnologie
- hodnocení a zpracování rostlinných produktů se sladařskopivovarským zaměřením
- vedení bakalářských, případně diplomových prací
- příprava rešerší a podkladů pro vědecké výstupy
- spoluúčast na přípravě projektových žádostí
- aktivní spolupráce při řešení vědecko-výzkumných projektů, experimentální činnost
- spolupráce s praxí (podniky potravinářského a zemědělského sektoru), případně institucemi zaštiťujícími projekty pro praxi
- propagace aktivit fakulty a ústavu na konferencích
**Co od Vás očekáváme?**
- ukončené magisterské vzdělání v oboru technologie potravin a zároveň ukončené (případně s perspektivou ukončení) doktorské studium v oblasti hodnocení kvality rostlinných produktů a jejich následného zpracování, včetně technologie výroby piva
- výborná znalost českého jazyka, schopnost vyučovat a publikovat v anglickém jazyce
- velmi dobré komunikační dovednosti a zájem efektivně předávat nabyté znalosti a dovednosti studentům
- zkušenosti s výukou předmětů zahrnující problematiku oblasti výzkumu
- pozitivní a proaktivní přístup, schopnost přicházet s novými nápady a inovovat stávající řešení
- praktická znalost sladařských a pivovarských technologií, schopnost ovládat technologická poloprovozní zařízení jako je sladovna, pivovar, biofermentor, produkční tank na výrobu kvasnic (propagační stanice), pískový naplavovací filtr, sanitační linku na KEG sudy, CIP stanici, laboratorní zázemí pro analýzu piva, sladin a mladin a plynové hospodářství (CO2, dusík, stlačený vzduch)
- zkušenosti s realizací výzkumných projektů národních poskytovatelů, případně interních studentských projektů
- znalost práce na PC (Word, PowerPoint, Excel, Statistica)
- orientaci v univerzitním prostředí
**Co oceníme navíc?**
- schopnost týmové spolupráce i samostatné činnosti
- zkušenosti s podáváním projektů (i studentských)
- zkušenosti s publikováním článků v Jimp (WOS)
- aktivní řízení (řidičský průkaz skupiny B)
**Co Vám můžeme nabídnout?**
- 8 týdnů dovolené
- podporu rovnováhy mezi pracovním a osobním životem
- příspěvek na stravu (Edenred Card/menza)
- zvýhodněnou MultiSport kartu
- průkaz ITIC, s kterým můžete čerpat různé slevy
- možnost využívat výhody univerzitního prostředí, jako jsou sportovní kurzy Centra sportovních aktivit, Poradenské a profesní centrum, Botanická zahrada a arboretum, rekreační střediska, knihovny a nákup univerzitních produktů (zvěřina, vajíčka, pivo, víno, vánoční stromky atd.)
- univerzitní mateřskou školu, letní příměstské tábory pro děti zaměstnanců
- po třech letech trvání pracovního poměru příspěvek na vybrané produkty spoření na stáří a pojištění dlouhodobé péče
**Předpokládaný nástup**:15. 1. 2025
**Délka pracovního poměru**:na dobu určitou do 14.1.2028
**Úvazek: 1,0 (40 hodin týdně)**
**Místo výkonu práce**:Brno
Zaujali jsme Vás a chcete se stát součástí Ústavu technologie potravin na Agronomick
💡 Doporučuji: Vytvořte si svůj profesionální životopis (zdarma a snadno), se kterým zvýšíte šanci na získání lepší práce.
💡 Podívejte se na video 6 tipů pro životopis, díky kterým získáte pozvánku na pohovor, které Vám pomůže s přípravou životopisu a motivačního dopisu pro zvýšení šancí na pozvání na pohovor.
Zajímavé nabídky práce v okolí:
Práce Asistent/ka Nebo Odborný/á Asistent/ka Se: Často kladené otázky
👉 V jakém městě se nabízí nabídka práce Asistent/ka Nebo Odborný/á Asistent/ka Se?
Práce je nabízena v lokalitě Brno.
👉 Jaká firma nabírá na tuto pozici?
Tato nabídka práce je do firmy Mendelova univerzita v Brně.